Kolejna witryna sieci „WordPress.com”

SHINee

http://shineeshawols.files.wordpress.com/2010/08/tumblr_l6zwshalnm1qd03oyo1_r1_500.png

SHINee

Wytwórnia: SM Entertainment (Korea) i EMI Music Japan (Japonia)
Debiut: 25 maja 2008 (z „Nunan Neomu Yeppeo (Replay)”)
Gatunki muzyki: głównie R&B,
Członkowie:

Onew (온유)

https://i0.wp.com/farm3.static.flickr.com/2659/3729752859_617e5fbf5d.jpg
-Prawdziwe imię: Lee Jinki (이진기)
-Pozycja w zespole: główny wokal, lider (tancerz i aktor)
– Urodzony: 14.12.1989r
-Wzrost: 177cm
-Specjalności: śpiew, gra na fortepianie i zna chiński ( ma również ukryty talent związany z orzechami xD <KLIK>)

W szkole był uważany za jednego z najmądrzejszych uczniów. Miał przezwisko ‚Dubu‚ (Tofu) ponieważ jest łagodny i delikatny jak tofu.
Odkryty został w “2006 S.M. Academy Casting”, po dwóch latach treningu zadebiutował jako lider SHINee.
Jako aktor zadebiutował w musicalu „Hyeongjeneun Yonggamhaetda”, zagrał również główną rolę w „Rock of Ages „

Jak dla mnie jest jednym najniezdarniejszych Koreańczyków xD mogę w kółko oglądać filmiki na których się wywala, potyka itp. (a jest ich całkiem sporo xD a to są jedne z moich ulubionych: 1 i 2 )

Jonghyun (종현 / 钟铉)

https://i1.wp.com/img3.lln.crunchyroll.com/i/spire1/07112008/3/9/c/4/39c483f3f08ad0_full.jpg
-Prawdziwe imię: Kim Jonghyun (김종현)
-Pozycja w zespole: główny wokal
– Urodzony:8.04.1990r
-Wzrost: 173cm
Hobby: Oglądanie filmów, Popping (taniec), pisanie, Piano, mandaryński

Został odkryty dzięki „2005 S.M. Casting System”. Przed debiutem z SHINee, Jonghyun wystąpił w duecie z Zhang Liyin.
Jest również członkiem grupy SM The Ballad.
26 października 2010 r., Jonghyun potwierdził swój związek z Shin Se-kyung. <WIĘCEJ O TYM>

Key(키)

https://i2.wp.com/dc254.4shared.com/img/RWHC6OKg/s7/key-shinee.jpg
-Prawdziwe imię:Kim Kibum (김기범)
-Pozycja w zespole: wokal, rap
– Urodzony:23.09.1991r
-Wzrost:177cm
Specjalności:dobra znajomość języka angielskiego, chińskiego i japońskiego, taniec
Wychował się w Daegu. W szkole średniej był narciarzem wodnym. Odkryty został przez „2005 S.M. National Tour Audition Casting”. Przed debiutem pojawił się w Super Junior- Wonder Boy jako tancerz.


Minho (민호/珉豪)

https://amjunior.files.wordpress.com/2011/05/choi_minho_by_iwanttobekorean.jpg?w=249
-Prawdziwe imię:Choi Minho ((최민호)
-Pozycja w zespole: wokal, rap (aktor)
– Urodzony:9.12.1991r
-Wzrost:181cm
-Hobby:Piłka nożna, koszykówka
Specjalności: język chiński i angielski

Jako aktor zadebiutował 20 listopada 2010 r. w jednym z odcinków dramy zatytułowanej „Pianist
Jest członkiem obsady KBS’s Dream Team Season 2.

Taemin (태민/泰民)

http://forevershiningshinee.files.wordpress.com/2010/08/taemin3.jpg
-Prawdziwe imię:Lee Taemin (이태민)
-Pozycja w zespole: wokal, maknae, główny tancerz
– Urodzony:18.07.1993r
-Wzrost:179cm
-Hobby:słuchanie muzyki, Popping
Specjalności: chiński

Odkryty dzięki “2005 S.M. Open Weekend Audition Casting “.
Taemin zadebiutował jako aktor w sitcomie „Taehee-Hyegyo-Jihyun!”

Dyskografia

albumy:
* The Shinee World (2008)
* Lucifer (2010)

-mini-albumy:
* Replay (2008)
* Romeo (2009)
* 2009, Year of Us (2009)

-single:
* 2008: “Noona Neomu Yeppeo (Replay)”
* 2008: “Sanso Gateun Neo (Love Like Oxygen)”
* 2008: “Ai.Mi.Go”

* 2009: “Juliette”
* 2009: “Ring Ding Dong”
* 2009: “JoJo”
* 2010: “Lucifer”
* 2010: “Hello”
* 2010: “Quasimodo”

Trasy: The 1st Asia Tour: Shinee World (2010-2011)

WHO IS WHO

Lucifer – teledysk

od lewej: Onew, JongHyun, TaeMin, MinHo, Key
http://pics.livejournal.com/kishimotoerika/pic/000cqg9c

TaeMin
http://pics.livejournal.com/kishimotoerika/pic/000cpwr0/s640x480
JongHyun
http://pics.livejournal.com/kishimotoerika/pic/000cktcy/s640x480
Onew
http://pics.livejournal.com/kishimotoerika/pic/000chxab/s640x480
Key
http://pics.livejournal.com/kishimotoerika/pic/000cgs84/s640x480
Minho
https://i2.wp.com/25.media.tumblr.com/tumblr_l5ngpgNlvV1qa1vjko1_r1_500.gif

Hello – teledysk

od lewej: TaeMin, Key, MinHo, Onew, JongHyun
http://pics.livejournal.com/kishimotoerika/pic/000f9wg6

TaeMin
http://pics.livejournal.com/kishimotoerika/pic/000f43h0/s640x480
JongHyun
http://pics.livejournal.com/kishimotoerika/pic/000f5pz6/s640x480
Key
http://pics.livejournal.com/kishimotoerika/pic/000f6gze/s640x480
MinHo
http://pics.livejournal.com/kishimotoerika/pic/000f7k4a/s640x480
Onew
http://pics.livejournal.com/kishimotoerika/pic/000f81aa/s640x480

Cyśka

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s

Chmurka tagów

%d blogerów lubi to: